Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Плануємо роботу НУШ на наступний навчальний рік!

Опубликовано 12.04.2024

11 квітня 2024 року на базі Прилуцького закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 7 (ліцей № 7) Прилуцької міської ради Чернігівської області директором комунальної установи «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Прилуцької міської ради та адміністрацією Ліцею № 7 було проведено семінар-практикум «Впровадження Державного стандарту базової середньої освіти в ЗЗСО на етапі базового предметного навчання НУШ» для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи ЗЗСО міста Прилуки.

Директор центру професійного розвитку Світлана Чернякова розкрила перед учасниками семінару нормативно-правове підґрунтя для запровадження Державного стандарту в 7 класі з 1 вересня 2024 року та основну мету, принципи організації освітнього процесу в закладах базової середньої освіти щодо впровадження Державного стандарту базової середньої освіти в умовах переходу на етап базового предметного навчання.

Директор Ліцею № 7 Володимир Зуб поділився проблемами та здобутками роботи закладу в пілотному інноваційному освітньому проєкті всеукраїнського рівня «Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти», детально розповів про створення освітньої програми закладу на 7-9 кл.

Олена Бондаренко, заступник директора з навчально-виховної роботи Ліцею № 7, презентувала основні види оцінювання навчальних досягнень учнів, зупинилась на формувальному та підсумковому оцінюванні в умовах запровадження базового предметного навчання, розповіла про критерії оцінювання та особливості заповнення свідоцтва досягнень учнів 7-х класів.

Заступник директора з навчально-виховної роботи Світлана Василюк та вчитель інформатики Ліцею № 7 Сергій Бондаренко ознайомили присутніх із реалізацію проєкту STEM-освіти та роботою STEM-центру, який створено в закладі для навчання та розвитку здобувачів освіти за новими технологіями. Пан Сергій продемонстрував роботу інтерактивних панелей з програмним забезпеченням «MozaBook, роботу цифрових лабораторій Vernser (для проведення експериментів з біології, хімії, фізики) та інше обладнання.

До роботи семінару-практикуму долучилась головний спеціаліст управління освіти Прилуцької міської ради Олеся Сайко, яка наголосила на актуальності і важливості проведення семінару та участі у ньому керівництва закладів освіти.

Керівники закладів загальної середньої освіти м. Прилуки щиро подякували адміністрації ліцею № 7 та директору центру професійного розвитку педагогічних працівників за проведений захід та позитивні емоції під час спілкування. Від директора ЦПРПП адміністрація ЗЗСО отримала путівник по складанню освітньої програми та навчального плану, картку самооцінювання професійних компетентностей директора закладу загальної середньої освіти та зразки форм вивчення документації, узагальнену таблицю критеріїв, індикаторів та інструментарію для оцінювання освітніх та управлінських процесів закладу загальної середньої освіти та внутрішньої системи забезпечення якості освіти під час проведення самооцінювання закладу освіти.