Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Заняття закритої психологічної студії «Art простір»

Опубликовано 31.08.2023

31 серпня 2023 року психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко провела для своїх колег чергове заняття закритої психологічної студії «Art простір». Уже традиційно учасницею заходу стала і голова МК профспілки працівників освіти і науки України Тетяна Заголій, яка є щирим другом Центру.

Для серпневої зустрічі психологиня підібрала назву «Команда, що надихає». Бо саме команді Центру, не дивлячись на перепони різного характеру, уже три роки поспіль вдається успішно робити те, що повинен робити Центр професійного розвитку педагогічних працівників. Численні перегляди вебінарів, конференцій, семінарів, де йшла мова про роботу Центрів ПРПП, підводили працівників Прилуцького центру ПРПП до думки, що вони роблять усе правильно. Це вселяє упевненість та оптимізм.

Спочатку Ірина Огорілко назвала головні риси командної роботи: спільну роботу, продумане позиціонування кожного з учасників, комунікацію, автономію, синергію. Потім запропонувала різновиди арт-терапії, де буде присутнє відчуття причетності, відповідальності, певної неповторної ролі, ідентифікації себе як члена команди.

Наступним кроком була практична робота психологічної студії «Art простір» – розпочалася безпосередньо арт-терапія, зокрема мандало-терапія, що допомагає краще зрозуміти себе і проникнути в глибини своєї підсвідомості, та ліплення, яке дозволяє працювати з почуттями та емоціями.

З повітряного різнокольорового пластиліну учасники психологічної студії ліпили мандалу з теми «Команда, що надихає».

Кожний отримав свою частину спільної мандали, виготовив її. Потім усі разом склали єдину мандалу команди, що надихає.

При цьому усі три складові арт-терапії були реалізовані: сам процес створення, готовий продукт творчості та зворотний зв'язок (обговорення).

В ході обговорення учасники описували свій емоційний стан та відповідали на такі запитання: «Якими були враження від виконання технік арт-терапії (мандалотерапії та пластилінотерапії)? Чому ваша частинка саме така? Як «вписалася» ваша частинка у продукт загальної творчості?»

Безпосередньо перед роботою з пластиліном психологиня Ірина Огорілко запропонувала колегам перегляд однієї із серій 26-тисерійного українського анімаційного народного казково-пізнавального серіалу, виконаного переважно в техніці пластилінової анімації, «Моя країна Україна». Для більшості цей серіал став своєрідним відкриттям української мультиплікаційної анімації і викликав бажання передивитися усі 26 серій. Серіал патріотичний, пізнавальний та дуже позитивний.

Виготовлення мандали «Команда, що надихає» супроводжувалося музикою. Це були сучасні українські пісні з потужним змістом. Це були українські пісні, що надихають.

Атмосфера зустрічі в психологічній студії «Art простір» сприяла творчій співпраці та налаштуванню працівників Центру на продуктивну роботу після відпустки.

Рефлексією арт-терапевтичного сеансу став меседж «Творчість об’єднує та надає сил!» І стовідсотково усі відчули синергію – ефект від спільної роботи команди.

До нового навчального року готові!