Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Засідання психологічної студії «Art простір»

Опубликовано 11.03.2024

Уже традиційно в перші березневі дні психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко для своїх колежанок проводить захід, який наповнює їх ресурсом та спрямований на формування позитивної «Я-концепції».

08 березня 2024 року відбулося чергове засідання закритої психологічної студії «Art простір». До консультанток Прилуцького центру ПРПП доєдналися голова МК профспілки працівників освіти і науки Тетяна Заголій та директорка Прилуцького Інклюзивно-ресурсного центру Вікторія Кабанець.

На засіданні психологічної студії учасниці працювали з абсолютно новим для усіх арт-терапевтичним матеріалом – з фольгою.

Фольга – дуже вдячний матеріал, адже легко піддається у роботі залежно від емоційного стану людини. За своїми властивостями фольга подібна до пластиліну, дуже еластична. Її можна м’яти, рвати, скручувати, з’єднувати окремі деталі. Із фольги можна робити як об’ємні, так і плоскі фігури. Світло, яке відбивається від фольги, надає «скульпторам» відчуття руху.

Фольга підходить для роботи як з дітьми, так і з дорослими. У дорослих фольга може асоціюватися з дитинством і спонукати до спонтанності. Фольгу як матеріал використовують у роботі з ресурсом, адже вона блискуча і зазвичай викликає позитивні емоції.

На занятті студії практикували декілька технік використання фольги. Перша техніка – історія кулі. Це була техніка тілесної арт-терапії.

Також попрацювали в техніці, яка називається казкотерапія.

Наступною технікою роботи з фольгою була техніка про монети. Це техніка про витіснені потреби.

Шукали внутрішній ресурс, виконуючи вправу «Моя радість – мій ресурс». Із фольги створювали цікаві творчі продукти, але перед тим візуалізували їх – за допомогою дихальних вправ вчилися відчувати момент радості та наповнюватися цією радістю.

Багато позитивних емоцій викликала техніка малювання фольгою. Так, саме малювання фольгою, а не на фользі. Були створені чудові арт-малюнки із зображенням гілочки бузку. Поділилися враженнями від самого процесу малювання.

Навіть не очікували, що звичайна фольга в якості арт-терапевтичного матеріалу здатна на такий ефект по збереженню та відновленню позитивних емоцій, почуттів та психічних станів.

Творчу роботу в техніці малювання фольгою супроводжували пісні Андрія Кузьменка – українські пісні з потужним змістом.

Рефлексією творчої зустрічі стали вірші про жінку авторок Софії Кримської та Ліни Костенко у виконанні української акторки Наталки Денисенко.

Якби там не було, але 8 березня – це день, коли ми, жінки, відзначаємо рівні права і знаємо, що найважливіше – мати можливість вибирати, якою бути чи чим займатися, що любити та кого любити. Тож зі святом, дорогі жінки! Нехай у нашому житті обов’язково будуть дні для щемливих бесід, приємних спогадів, мрій та рішучих дій!