Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Засідання психологічної вітальні «Джерело професійного зростання»

Опубликовано 08.09.2023

08 вересня 2023 року в рамках роботи професійної спільноти практичних психологів закладів дошкільної освіти відбулося засідання психологічної вітальні «Джерело професійного зростання».

З огляду на безпекову ситуацію зустріч фахівців психологічної служби проходила у форматі Zoom-конференції.

Засідання складалося із трьох панелей. Перша панель «Комплексний і системний підхід до забезпечення психологічної допомоги учасникам освітнього процесу в закладі дошкільної освіти» була методичною.

Спікером методичної панелі виступила психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко, яка  обговорила з фахівцями психологічної служби листи МОН «Про окремі питання діяльності закладів дошкільної освіти у 2023-2024 навчальному році» та «Про пріоритетні напрями роботи психологічної служби у системі освіти у 2023-2024 навчальному році».

Хоча за три дні до зібрання практичні психологи ЗДО прослухали вебінар «Організація діяльності психологічної служби системи освіти області у 2023-2024 навчальному році», проведений Навчально-методичним центром психологічної служби у системі освіти Чернігівської області ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, залишилися підняті питання обласної онлайн-наради, які потребували обговорення у вузькому колі фахівців психологічної служби дошкілля. Зокрема, ведення документації, використання циклограм діяльності, робота психолога з дітьми в укритті, гурткова робота тощо. Велику увагу приділили Всеукраїнській програмі ментального здоров’я «Ти як?»

Методична панель плавно перейшла у панель насиченого спілкування, в ході якої практичні психологи ЗДО відверто говорили про актуальні питання своєї професійної діяльності під час війни.

Практичну панель провела психолог КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Ірина Огорілко. Це було відпрацювання арт-терапевтичних технік роботи з емоціями та почуттями, з мотивацією та цілепокладанням. Виконували техніки «Чорний квадрат» (ізотерапія), «Дві мандали» та «Мандала «Успіх» (мандалотерапія).

На початку нового навчального року такий арт-терапевтичний практикум був проведений з метою саморегуляції позитивного простору фахівців психологічної служби, активізації їхнього ресурсного стану, дослідження особистісних переживань невдач та успіху, активізації їхніх особистісних ресурсів на досягнення цілей і успіху.

Зрозуміло, що хотілося зустрітися наживо, але і в режимі онлайн-спілкування учасники професійної спільноти практичних психологів ЗДО отримали не лише актуальну для себе інформацію, але й важливий меседж під час війни: «Навчити людей допомагати самим собі. Починати з себе. Відновлюватися щодня».

В кінці зустрічі психологині «надіслали» для колег ресурсне слово. І це були спокій, перемога, любов, натхнення, теплота, гармонія, ПЕРЕМОГА.