Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Аукціон ідей заступників директорів з виховної роботи «Волонтерська діяльність здобувачів освіти: підходи до організації, планування та проведення»

Опубликовано 28.02.2024

Волонтерство – це добровільна суспільно корисна діяльність, спрямована на вирішення або пом’якшення соціальних проблем. Волонтери вкладають свій час, зусилля й талант для того, аби зробити світ кращим. Визначальним є принцип добровільності – людина діє за покликом душі, з почуття потреби реалізувати свою громадянську позицію.

Російсько-українська війна неабияк згуртувала українців у боротьбі проти єдиного ворога і надала нового поштовху для волонтерського руху. Про нього сьогодні з захопленням говорять у багатьох країнах світу, називаючи це явище унікальним. Волонтерство розвиває в дитині людяність та жертовність, готовність робити добрі вчинки, бажання допомогти іншому, відчути та надихнути, не стояти осторонь чужої біди.

Так, 28 лютого 2024 року на базі Прилуцького ліцею №1 ім. Г. Вороного відбувся аукціон ідей заступників директорів з виховної роботи «Волонтерська діяльність здобувачів освіти: підходи до організації, планування та проведення».

У ході проведення заходу заступник директора з навчально-виховної роботи Прилуцького ліцею №1 імені Г. Вороного Олена Гриценко наголосила, що сила волонтерства в тому, щоб творити добро для когось і для себе одночасно, приєднуючись до волонтерських рухів, учнівство відчуває себе повноправним та важливим у суспільстві. Ознайомила педагогів з основними напрямками волонтерської діяльності свого освітнього закладу (пошуково-краєзнавчим, соціальним, екологічним, культурологічним), онлайн-волонтерством та презентувала форми роботи проведення благодійних заходів, різноманітні форми роботи з учнями щодо формування культурних цінностей народу, екологічні акції, що уже багато років є традиційними у закладі освіти. До волонтерства долучились представники різних вікових груп, що спільними зусиллями допомагають військовим та цивільним. Багато дітей плетуть маскувальні сітки, роблять окопні свічки та просто збирають кошти на ЗСУ.

Цікавими і пізнавальними були екскурсії до музейних кімнат ліцею «Українська світлиця», «Історичний музей ліцею» та медіацентру, проведені пані Оленою.

У фінальній частині заходу всі педагоги взяли участь у майстер-класі, показавши свої вміння з в’язання захисних костюмів «КІКІМОР» для воїнів ЗСУ.

Модератором даного заходу була консультант Прилуцького центру професійного розвитку педагогічних працівників Людмила Гапченко.

Війна нас змінює і випробовує на міцність. Зараз більшість з нас вчиться вибудовувати своє життя по-новому, але лише разом ми – Величезна Сила, яка дає ресурс для подолання будь-якого випробування на шляху до перемоги над окупантом.

Як зазначає Олег Романчук, психолог, психотерапевт, директор Інституту психічного здоров’я УКУ та Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії «Зараз ми всі проходимо через випробування. Але насправді в нас просто немає іншого вибору – вистояти, перемогти, відродитися і допомогти нашим дітям пройти через цей досвід. Якщо залишаться рани на душі – це не страшно, рани обов’язково загояться. Але для того, щоб наші діти були щасливими у щасливій країні, потрібна ця битва, у якій в кожного з нас є своє місце».

Нехай наша держава процвітає, а наша єдність і сила завжди будуть нашими головними орієнтирами.

Слава Україні! Героям Слава!

Дякуємо директору Прилуцького ліцею №1 ім. Г. Вороного Олені Рогальовій за гостинність та надану можливість проведення офлайн аукціону ідей заступників директорів з виховної роботи!