Ваш браузер устарел. Рекомендуем обновить его до последней версии.

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

Замовлення консультаційЗамовлення консультацій

Консультацію можуть замовити працівники закладів освіти м.Прилуки



Анонси подій

Опублікувати в соціальних мережах

Відвідування сайту

Комунальна установа "Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників" Прилуцької міської ради Чернігівської області

«Весна, як жінка. Жінка, як весна…»

Опубликовано 05.03.2024

КУ «Прилуцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» може сміливо себе вважати соціальним партнером Прилуцької міськрайонної філії Чернігівського обласного центру зайнятості. На запрошення її керівництва уже неодноразово психолог Прилуцького центру ПРПП Ірина Огорілко проводила тренінги для осіб, які стоять на обліку у Прилуцькій міськрайонній філії Чернігівського обласного центру зайнятості.

04 березня 2024 року Ірина Огорілко взяла участь у заході, присвяченому питанню щодо забезпечення прав жінок. Психологиня провела для жінок міні-тренінг «Весна, як жінка. Жінка, як весна…» Підвищення самооцінки учасниць, усвідомлення власної неповторності, визначення пріоритетних напрямків із самовдосконалення, розвиток позитивної «Я-концепції» – такою була мета тренінгу.

Психологиня розпочала міні-тренінг із віршів про весну авторок Наталі Данилюк, Ліни Костенко, Лесі Українки, адже весняні вірші по-особливому мальовничі й наповнені особливою енергією. Виконуючи вправу «Знайомство», учасниці називали слова, які асоціюються у них з весною. Після такого налаштування безпосередньо приступили до роботи над визначенням власних ресурсів, над розвитком своєї позитивної «Я-концепції».

Вправа «Про себе» спонукала жінок сконцентруватися на власних ресурсах. Їм було запропоновано продовжити такі речення: «Я горджуся собою, коли я… Я симпатична людина, тому що… У мене є дві такі чудові якості… У моєму житті був чудовий вчинок, коли я… Я на цьому світі така єдина, тому що…»

Виконуючи вправу «Я люблю себе, навіть коли…», учасницям тренінгу довелося ще й помалювати. Підсумовуючи те, яке завдання виконували, усвідомлювали розуміння того, що необхідно добре ставитися до себе за будь-яких обставин.

Наступна вправа була про мрії. Головним для психолога було мотивувати жінок до того, щоб прикласти максимум зусиль для здійснення усього того, про що вони намріяли та написали.

Психологиня Ірина Огорілко дала пояснення жінкам щодо виконання вправи «Тематичний життєвий багаж», але попросила здійснити глибоку роботу з рефлексії вдома. Зокрема, необхідно подумати і записати 5 важливих подій життя; 5 важливих ролей; 5 найдорожчих людей; 5 вантажів, які хочуть скинути; 5 актуальних почуттів; 5 сокровенних мрій.

В кінці міні-тренінгу до уваги жінок психолог Ірина Огорілко представила  підготовлену нею ресурсну відео-презентацію «Психотерапія для ЖІНОК, які прагнуть до любові та розвитку».

Жінки, які були учасницями міні-тренінгу, до цього не мали досвіду участі у таких інтерактивних заходах. Але, незважаючи на це, вони були активними, позитивно сприймали запропоновані види роботи, щиро та сміливо висловлювалися, ділилися навіть своїм сокровенним.

І як підсумок, психологиня Ірина Огорілко наголосила, що попри всі тяготи війни, треба сміливо входити у весну. Бо весна – то життя, а де життя – там любов та жінка. Важливо бути в ресурсі, бути стресостійкими та вірити, що весна принесе Україні нові сили, щоб вистояти і перемогти заклятого російського ворога.